Klanktherapie

Klanktherapie, ook wel klankmeditatie genoemd, kan helpen bij diverse klachten, zoals stress, angst, slaapproblemen en lichamelijke pijn.

Wat houdt ontspannen en onthaasten met klanktherapie precies in?

Je gaat gekleed liggen op een warme massagetafel. De schalen en andere instrumenten worden rondom de tafel geplaatst. We lopen rond de tafel en bespelen hierbij de instrumenten. Indien gewenst worden de schalen ook op je lijf geplaatst. De trillingen werken hierdoor diep door.

Je wordt verwend met klanken en geluiden, die invloed op je lichaam en je emoties hebben. Geniet van de rust en de subtiele klanken, laat je meenemen op reis en richt je aandacht naar binnen.

Hoe werkt het precies?

Sound Healing is een geluidstherapie die trillingen en frequenties van klanken gebruikt om hersengolven te synchroniseren. Dit zorgt voor een diep gevoel van ontspanning die de trillingsfrequenties in ons lichaam kalmeren.

Je lichaam bestaat rond 70% uit water. Door het aanslaan van klankschalen die trilling geven, wordt het water in je in beweging gezet. Net als wanneer je een steentje in het water gooit en er golfjes ontstaan. Je ontspant. Hierdoor kun je stress en andere blokkades los laten. Je organen worden gemasseerd en elke cel zal reageren op het geluid.Deze heerlijke diepe staat van ontspanning is een weldaad voor lichaam en geest, waarbij je lichaam tijd en ruimte krijgt om te herstellen.

Klanktherapie is ook met 2 personen tegelijk als duo te boeken.

Klanktherapie